Salát s masem a typickou zálivkou je lehký, ale dokonale zasytí. Má více variant, přidat do něj můžete i další zeleninu.
Potřebujete:
✿ 1 římský salát
✿ 400 g kuřecích prsou
✿ 6 cherry rajčátek
✿ sůl, pepř
✿ 4 vejce
✿ 2 ks bílé veky
✿ olivový olej
Zálivka
✿ 5 lžic bílého jogurtu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ šťávu z ½ citronu
✿ 1 lžičku drcených ančoviček
✿ 50 g parmazánu
✿ 1 lžící balazmikového octa
✿ 10 lístků bazalky
✿ 1 lžičku hořčice
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
1. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a opečte na grilu nebo pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Vejce uvařte natvrdo.
2- Veky potřete olejem, nakrájejte na kostičky a rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Parmazán nastrouhejte najemno, česnek prolisujte a vyšlehejte s ostatními surovinami na zálivku v misce.
3. Salát omyjte, natrhejte do mísy. Poklaďte ho rozpůlenými rajčátky a vejci, nakrájeným masem a zakápněte zálivkou. Přidejte opečené krutony a servírujte.