Oblíbená kempová specialita, kterou má rád téměř každý. Připravte si tento pokrm v kotlíku nad ohněm a dopřejte si čerstvý vzduch a vůni pomalu hořícího dřeva.
Ingredience:
100 g uzeného špeku
3 červené cibule
6 stroužků česneku
1 kg špekáčků Pikok Pure
4 ks bobkového listu
1 červená paprika S1 pálivá paprička
30 g čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
200 g sekaných rajčat
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce uzené mleté papriky
500 ml piva Granát 11° Argus
Postup:
V kotlíku zprudka osmažte na kostky nakrájený špek. Následně k němu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek na plátky.
Přidejte pokrájené špekáčky a bobkový list. Po chvilce do kotlíku nasypejte papriku na nudličky, pálivou papričku, nasekaný rozmarýn, hořčici a lehce opepřete a osolte.
Následně směs zarestujte a přidejte sekaná rajčata, uzenou mletou papriku a podlijte pivem. Průběžně míchejte a svařte na potřebnou konzistenci. Přejeme vám dobrou chuť!