Klasika, která chutná skvěle i druhý den. Do buřtguláše použijte kvalitní uzeninu. Bude chutnat i jen tak, ale s chlebem s křupavou kůrkou bude naprosto dokonalý.
Ingredience: 4 porce
● 300 g brambor
● 2 buřty
● 1 cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● ½ lžíce uzené mleté papriky
● ½ lžičky drceného kmínu
● 700 ml vývaru
● 1 červená paprika
● 1 červená feferonka
● sůl
● pepř
● 1 lžíce hladké mouky
● 1 lžíce sádla
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Buřty nakrájejte na kolečka, papriku a feferonku na proužky a cibuli najemno. V hrnci rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli. Pak ji zasypte paprikou, kmínem a nechte rozvonět.
Poprašte moukou, rychle zamíchejte a zalejte vývarem. Přidejte brambory, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte asi 10 min a pak přidejte buřty a nakrájenou papriku a feferonku. Vařte, dokud brambory nebudou měkké.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 60 Kč