Klasika, která chutná skvěle i druhý den. Do buřtguláše použijte kvalitní uzeninu. Bude chutnat i jen tak, ale s chlebem s křupavou kůrkou bude dokonalý.
Ingredience:
● 300 g brambor
● 2 buřty
● 1 cibule
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● ½ lžíce uzené mleté papriky
● ½ lžičky drceného kmínu
● 700 ml vývaru
● 1 červená paprika
● 1 červená feferonka
● 1 lžíce hladké mouky
● 1 lžíce sádla
● sůl
● pepř
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Buřty nakrájejte na kolečka, papriku a feferonku na proužky a cibuli najemno. V hrnci rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli.
Pak ji zasypte paprikou a kmínem a nechte rozvonět. Poprašte moukou, zamíchejte a zalijte vývarem. Přidejte brambory, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte asi 10 min a pak přidejte buřty a nakrájenou papriku a feferonku. Vařte, dokud brambory nejsou měkké.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Já se fakt těším, až to vyzkouším. Miluju vaření a cestování, a tohle mě přenese do mého dětství.
Tenhle buřtguláš zní parádně, asi ho zkusím o víkendu. S tím chlebem to musí být mňamka!
To zní skvěle! Uzená paprika přidává určitě skvělou chuť. Ráda se vrátím k tradičním receptům!
Buřtguláš je úplně super jídlo, miluju ho dělat o víkendech! Už se těším, až ho zkusím podle tohoto receptu.