Zeleninové karbanátky jsou skvělou alternativou k těm masovým. Místo brokolice a květáku se dá použít i kapusta, kterou předtím spaříte, zbavíte tvrdých košťálů a nakrájíte nadrobno.
Ingredience: 4 porce
● 1 hlávka brokolice
● 1 hlávka květáku
● 1 vejce
● 1 cibule
● 100 g ovesných vloček
● ½ lžičky drc. kmínu
● sůl
● pepř
● 1 lžíce nasekané petrželky
● strouhanka na obalování
● olej na smažení
Postup:
Květák a brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Poté vidličkou rozmačkejte. Dejte do mísy, přidejte vločky, najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, kmín a petrželku. Vše promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky.
Obalte je ve strouhance, usmažte na oleji. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 25 Kč