Netradiční tepelně upravený salát je nejenom zdravý, ale slibujeme, že si na něm i pochutnáte.
Ingredience:
700 g malých brambor
10–15 kapustiček
olivový olej
2 hrsti medvědího česneku
3 vejce
sůl, pepř
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce kešu oříšků
2 plátky ančoviček
Postup:
Brambory omyjte a nechte je vcelku. Uvařte je v osolené vodě. Kapustičky rovněž omyjte a povařte ve vroucí vodě 6–8 minut. Do kastrůlku dejte vařit vodu a uvařte vejce natvrdo. Uvařené brambory a kapustičky rozložte na plech vystlaný pečicím papírem.
Pokrm dobře osolte, opepřete a dejte péct na 190 °C na 15 až 20 minut. Připravte si pesto. Do mixéru vhoďte čerstvý medvědí česnek, česnek, parmezán, ančovičky, kešu oříšky a přidejte 3 lžíce olivového oleje. Vše rozmixujte. Brambory servírujte s vejcem natvrdo a pestem.
Náš tip:
Místo kapustiček můžete použít i brokolici nebo květák.