Do těchto placiček můžete místo kapusty zkusit brokolici nebo květák. Pokud do nich přidáte ještě nastrouhaný sýr, budou mnohem jemnější.
Ingredience: 4 porce
800 g ve slupce vařených brambor
2 listy kapusty
1 malá cibule 1 vejce
5 lžic ovesných vloček
sůl
pepř
olej na smažení
Postup:
Brambory oloupejte a propasírujte. Listy kapusty spařte vroucí vodou. Odřízněte tvrdé košťály a kapustu nakrájejte nadrobno. Cibuli nakrájejte najemno. Dejte vše do mísy, přidejte vejce, ovesné vločky, sůl a pepř.
Vše důkladně propracujte, aby vznikla tvárná směs. Nechte ji chvilku odpočinout a pak z ní tvarujte karbanátky. Pečte je na rozpáleném oleji dozlatova. Po upečení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.