Suroviny pro 2 osoby:
1 svazeček jarní cibulky
2 lžičky soli
3 vejce
1 lžíce bylinek
75 ml vývaru
500 g brambor
½ lžičky mletého pepře
4 lžíce olivového oleje
Na omáčku:
½ lžičky mletého pepře
1 lžíce oleje
50 ml drůbežího vývaru
2 stroužky česneku
1 lžička soli
200 g rajčat
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a plátky brambor opečeme z obou stran. Pak zalijeme vývarem, osolíme a necháme dusit skoro doměkka. Pak je odstavíme a necháme částečně vychladnout. Vejce smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou.
Do vaječné směsi vmícháme brambory, dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami (pažitka, bazalka). Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, přiklopíme pokličkou a opékáme na mírném plameni asi 8 minut.
Pak tortillu obrátíme a z druhé strany opékáme asi 3 minuty. Rozkrájíme na troúhelníky a udržujeme teplou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek drobně usekáme a s rajčaty orestujeme na oleji.
Poté zalijeme vývarem, lehce provaříme a dochutíme solí i pepřem. Tortilly rozdělíme na talíře a přeléváme je rajčatovou směsí.