Luxusní nepečené kokosové řezy s čokoládovou polevou jsou naprosto neodolatelné.
Ingredience: 500 g máslových sušenek, 5 lžic kakaa, 3 lžíce pomerančového džemu,1 lžičku rumu,100 g másla, 10 lžic moučkového cukru, 600 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, ½ vanilkového lusku, 150 g kokosu,100 g hořké čokolády, 2 lžíce rozpuštěného másla
Postup: Sušenky rozdrtíme na prášek, přidáme džem, 5 lžic cukru, rum, zalijeme vše polovinou rozpuštěného másla.
Přidáme 300 ml vlažného mléka a vypracujeme hmotu. Tu si rozdělíme na čtyři části a vyválíme si z nich zhruba stejně velké a vytvarované pláty. Smícháme zbytek mléka s moukou, přidáme polovinu kokosu a na mírném ohni vše přivedeme k varu.
Po dvou minutách odstavíme. Do rozpracované náplně přidáme zbytek cukru a dužinku z vanilkového lusku. Změklé máslo a kokos přimícháme do teplého základu.
n Plát na plechu potřeme třetinou náplně a překryjeme vrstvou hmoty a takto pokračujeme až po poslední vrstvu hmoty.
Máslo s čokoládou rozpustímě a řezy přelijeme.