Brambory jsou prostě vždy vděčné nejen jako příloha, ale i jako samostatný pokrm. Jsou levné, výživné a dá se z nich vytvořit skvělá jídla, například Boubínské bramboráčky, které v zimě zahřejí na těle i na duši.
Ingredience: 1 kg brambor S čerstvé houby nebo měkký salám, 1 hrnek mléka, 1 hrnek hrubé mouky, 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 svazek česneku, sůl, drcený kmín, majoránka
Postup: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli.Oloupané a nastrouhané brambory přelijeme horkým mlékem, přidáme mouku, jemně krájené houby nebo salám, sůl, majoránku, kmín, osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Těsto necháme odpočinout. Na pánvi rozpálíme tuk a sběračkou lijeme malé bramboráčky.
Tvarujeme do tenkých placiček, které pečeme prudce po obou stranách dozlatova. A můžeme podávat na stůl.