Rychlá italská klasika, které neodolá žádný milovník těstovin.
Ingredience na 4 porce:
300 g mletého hovězího masa
500 g krájených rajčat z konzervy
90 g rajčatového protlaku
400 g špaget
sůl
rostlinný olej
50 g sýru na strouhání
2 střední cibule
2 stroužky česneku
mletá paprika
sůl
pepř
bazalka
tymián
Postup:
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte a dejte je do větší pánve na oleji osmahnout. Jakmile zesklovatí, přidejte na ně syrové maso. Za občasného míchání restujte 8–10 min.
Během přípravy maso v pánvi rozdělujte vařečkou na kousky. K masu přidejte rajčata z konzervy, protlak a dochuťte. Směs přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 15 min. Dle chuti přidejte tymián a bazalku.
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety. Sceďte je a nechte okapat. Na talíři je zalijte boloňskou omáčkou, posypte nastrouhaným sýrem a podávejte.
Recept vypadá jednoduše a přitom lahodně! Určitě vyzkouším, miluji italskou kuchyni a takovéto klasiky mě nikdy neomrzí. Díky za inspiraci!