Nadýchaná bábovka vydrží vláčná minimálně tři dny. Díky šlehačce není nutné dodávat žádný jiný tuk.
Potřebujete:
200 g polohrubé rýžové mouky, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, trochu strouhané citronové kůry
Postup:
Vejce utřete s cukrem do pěny. Přidejte ušlehanou smetanu na šlehání, vanilkový cukr a citronovou kůru – nepoužívejte mixér, ale zamíchejte pomocí vařečky nebo stěrky. Nakonec do směsi pomalu vmíchejte polohrubou rýžovou mouku
Těsto nalijte do vymazané a rýžovou moukou vysypané bábovkové formy a pečte při 180 ºC asi 40 minut. Pokud si nejste jisti, zda je bábovka hotová, zapíchněte do ní špejli, když se na ni těsto nelepí, bábovku vyndejte z trouby.
Hotovou bábovku nechte ve formě alespoň 20 minut vychladnout a poté ji opatrně vyklepněte – pokud byste ji vyndavali hned po upečení, mohla by se srazit..