Kuřecí maso, špenát a špecle, to je super kombinace, a navíc se nejedná ani o složitý pokrm.
Ingredience: 300 g kuřecích prsou, 200 g špenátu, 1 šalotka, 1 až 2 stroužky česneku, tymián, sůl, pepř, olej
Na špecle: 5 vajec, 250 g hladké mouky, muškátový květ, sůl
Postup: Do mísy rozklepneme vejce, přidáme mouku, špetku muškátového květu, osolíme a ze surovin vymícháme těsto, které by nemělo být příliš řídké, ale ani příliš husté. V kastrolu dáme vařit osolenou vodu.
Pomocí cedníku na halušky protlačíme těsto do vařící vody. Poté, co vyplavou, je vaříme přibližně minutu. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme a opepříme.
Na rozpálené pánvi orestujeme maso na oleji, přidáme šalotku, nadrcený česnek a nakrájený špenát.