Tento koláč je oblíbený ve Francii. Díky jeho křehkosti a křupavosti si ho velmi oblíbíte!
Ingredience: 400 g hladké mouky, špetka soli, 8 g sušeného droždí
Náplň: 200 g slaniny na kostičky, 3 cibule, 200 ml crème fraîche nebo tučné zakysané smetany, pepř, 1 špetka muškátového oříšku, 200 g ementálu
Postup: Z droždí a 2 lžíc vlažné vody nechte vzejít kvásek. Do mouky přidejte sůl, kvásek, 200 ml vlažné vody, vypracujte těsto.
Nechte ho 2 hodiny kynout. Pak ho vyválejte na plát asi 2–3 mm.
Crème fraîche okořeňte muškátovým oříškem, solí a pepřem a rozetřete jej po těstě. Posypte slaninou, cibulí a nakonec sýrem. Pečte necelých 10 minut.