Šťavnatá sekaná nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo bramborami a zeleninovou oblohou.
Suroviny na 6 porcí – 1 kg mletého krůtího masa – 100 g strouhanky – 120 ml mléka – 4 vejce – 2 lžíce strouhaného křenu – 2 lžíce hořčice – 1 lžíce rajského protlaku – 8 stroužků česneku – 1 lžička mleté sladké papriky – sůl, pepř
Postup
1. Do mletého masa přidejte strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici a protlak a promíchejte.
2. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte a vmíchejte do těsta. Přidejte mletou papriku, sůl a pepř a pak těsto důkladně propracujte rukama.
3. Ze směsi vytvarujte dva bochánky a dejte je do pekáčku. Podlijte troškou vody, přiklopte a dejte péct do vyhřáté trouby na 190 °C asi na 35 minut. Průběžně polévejte výpekem. Pak odkryjte a nechte asi 10 minut dojít, aby maso získalo zlatavou kůrčičku.