Není bábovka jako bábovka. Tento recept vám vezme dech.
Ingredience:
250 g tvarohu
200 g cukru
3 vejce
200 ml oleje
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkového cukru
špetka soli
100 ml mléka
kůra z 1 citronu
100 g bílé čokolády
1–2 lžíce smetany ke šlehání
máslo na vymazání formy
Postup:
Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh, olej, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a sůl.
V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do mokré směsi.
Formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Těsto nalijte do formy. Pečte na 180 °C asi 40 minut.
Po upečení nechte bábovku vychladnout, až poté ji vyklopte.
Bílou čokoládu nalámejte na kousky. V rendlíku zahřejte smetanu. Jakmile je horká, přidejte čokoládu.
Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a poleva nebude hladká.
Rovnoměrně nalijte na bábovku.
Wow, tahle bábovka vypadá fakt skvěle! Musím to zkusit na příští víkend k rodinnému obědu, už se nemůžu dočkat, až ochutnám!