Chcete návštěvu překvapit netradičním moučníkem? Upečte podzimní dýňovou bábovku!
Suroviny – 250 g polohrubé mouky – 250 g krupicového cukru – 250 g nastrouhané dýně Hokaido – ½ lžičky muškátového oříšku – 1 lžička skořice – ½ lžičky mletého zázvoru – 1 prášek do pečiva – 3 vejce – 250 ml slunečnicového oleje – hrst mletých lískových ořechů – tuk a mouka na formu
Na polevu – 300 g moučkového cukru – 30 ml horké vody – najemno nasekané lískové ořechy
Postup
1. V míse promíchejte sypké suroviny. Potom přidejte nastrouhanou dýni, všechna vejce, která prošleháte vidličkou, a olej a důkladně promíchejte.
2. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Bábovku dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 55 až 60 minut.
3. Až bábovka vychladne, polijte ji polevou, kterou připravíte smícháním moučkového cukru s horkou vodou, a posypte oříšky. Nechte zhruba 30 minut zatuhnout.