Pokud máte drobné ovoce zamrazené od léta, můžete si tuhle ovocnou hrnkovou bábovku připravit kdykoli.
Potřebujete:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek drobného ovoce, ½ hrnku hrubé mouky
Postup:
Troubu předehřejte na 170 °C. Cukr vyšlehejte s vejci. Potom přidejte olej a mléko.
Mouku prosijte s práškem do pečiva. Po částech ji promíchejte s tekutou směsí.
Ovoce obalte v hrubé mouce a opatrně vmíchejte do těsta.
Formu na bábovku pečlivě vymastěte a vysypte hrubou moukou. Pak do ní vlijte těsto.
Bábovku pečte asi 35 minut. Po upečení ji nechte chvilku chladnout, pak ji opatrně vyklopte a pocukrujte.