Suroviny:
180 g dýňového pyré
400 g hladké mouky
80 ml slunečnicového oleje
120 ml mléka
120 g třtinového cukru
1 vejce
1 ½ lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
1 lžička skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mletého zázvoru
4 kuličky nového koření
6 hřebíčků
1 badyán
Na ozdobu:
120 g másla
180 g krystalového cukru
1 lžička skořice
Postup:
V hmoždíři důkladně rozdrťte nové koření s hřebíčkem a badyánem, promíchejte se zbývajícím kořením a solí. Mouku prosejte s práškem do pečiva a promíchejte s kořením.
V míse smíchejte dýňové pyré, vejce, mléko, olej a cukr a postupně zapracovávejte sypké přísady. Vznikne husté těsto, které můžete plnit do formy na donuty nebo udělat ručně.
Polévkovou lžící, namočenou vždy ve studené vodě, aby se těsto nelepilo, odkrajujte kousky těsta. V navlhčených dlaních vytvořte kuličku, kterou položte na plech s pečicím papírem a lehce ji zploštěte. V každém koblížku udělejte uprostřed dírku.
Pečte 8 až 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Nakonec rozpusťte máslo, cukr promíchejte se skořicí a ještě teplé koblížky namáčejte shora v rozpuštěném másle a následně ve skořicovém cukru. Na roštu nechte vychladnout.
Wow, to zní jako skvělý recept! Nadchlo mě to dýňový pyré, to bude na podzim prostě topka, díky moc za super inspiraci.
Tyhle koblihy vypadaj fakt skvěle! Dýňový pyré je super nápad, musím to hned zkusit udělat a taky kouknout jaký fotky vyjdou.