Sladké hlavní jídlo připravené z rýže, tentokrát se žloutkovým krémem.
Příprava: 55 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 24 Kč
Suroviny na 4 porce
– 300 g rýže
– ½ l vody
– 150 g másla
– 2 vanilkové cukry
– 1 l mléka
– 1 citron
– 5 žloutků
– 150 g cukru
– 100 g rozinek namočených ve vodě
Postup
1. Rýži vařte asi 7 minut. Pak ji zalijte mlékem, přidejte 50 g másla a vařte 10 minut.
2. Pekáček vymažte a dejte do něj rýži s mlékem. Zakryjte alobalem a pečte při 200 ºC doměkka.
3. Na krém rozpusťte zbylé máslo, přidejte žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a cukry. Šlehejte nad párou a nakonec přidejte rozinky. Krémem zalijte rýži a pečte 30 minut.