Hitem posledních let je avokádová pomazánka a tekuté vejce.
Suroviny:
2 plátky chleba
1 zralé (měkké) avokádo
1 stroužek česneku
1 menší cibule
sůl, pepř
2 vejce
2 lžíce obyčejného octa
bylinka na ozdobu
Postup:
Avokádo zbavte slupky a pecky a rozmačkejte ho vidličkou. V kastrůlku vařte vodu s octem. Avokádo ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí. Každý plátek chleba bohatě potřete avokádem.
Až se bude voda vařit, vytvořte v ní vařečkou vír a rozklepněte do ní 1 vejce. Vyčkejte2,5 minuty. Vejce dejte na chleba a rozřízněte. Osolte ho, opepřete a podávejte s čerstvou bylinkou.
Krásný recept, co jsem vyzkoušela a musím říci, že chlebíček s avokádem a pošírovaným vejcem je opravdu lahůdka. Má to jemnou a svěží chuť, ideální na začátek dne. Pouze s pošírováním vajec to chce chvíli praxe, ale stojí to za to!
Zatím jsem nikdy nezkoušela avokádový chlebíček s pošírovaným vejcem, ale zní to jako skvělý tip na snídani. Hned jak budu mít možnost, rozhodně si to připravím. Navíc, avokádo je plné zdravých tuků, což je velké plus.
Cauky, musim rict, ze tenhle recept vypadá super! Avokádo miluju a pošírovaný vejce taky, takže tohle je pro mě bomba kombinace. Jsem zvědavá, jak mi to půjde, protože s pošírováním vajec nemam moc zkušenosti. Ale určo to zkusím!