Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka.
Suroviny:
200 g vepřových nudliček (například z bůčku)
svazek jarní cibulky
1 střední mrkev
1 menší paprika
1 balení pšeničných nudlí
1 lžíce sezamových semínek
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 velká chilli paprička
olej na smažení
2 vajíčka
Postup:
Nudle uvařte dle návodu na obalu. Maso nakrájejte na tenké nudličky. Orestujte na oleji nejprve maso, pak přidejte mrkev a vše zalijte sójovou a rybí omáčkou.
Dochuťte chilli papričkou. Jakmile bude maso hotové, přidejte do pánve na tenké proužky nakrájenou papriku a nasekanou jarní cibulku.
Až budou nudle hotové, přidejte je do pánve a všechno dobře promíchejte. Rozklepněte do nudlí dvě vajíčka a znovu dobře rozmíchejte. Pokrm podávejte ozdobený čerstvou jarní cibulkou a posypaný sezamovými semínky.