Alfajóres, právě tak se v Argentině označují sušenky, které nizozemská panovice peče sama, neboť jí připomínají domov.
Ingredience:
300 g kukuřičného škrobu
200 g mouky
200 g změklého másla
150 g moučkového cukru
4 vaječné žloutky
1 lžička jedlé sody
1 plně zarovnaná lžička prášku do pečiva
dřeň z vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt
strouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička koňaku, případně může být i s rumem
Náplň:
hotový krém z mléčného karamelu dulce de leche
strouhaný kokos
Postup:
Troubu předehřejte na 160 °C. V míse smíchejte suché ingredience s máslem. Přidejte žloutky a koňak a ručně uhněťte těsto. Vytvořte kouli, kterou dejte na 60 min do lednice. Těsto vyválejte na plát silný 7 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru cca 4 cm.
Sušenky pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca 12 min. Nechte je lehce zrůžovět. Upečené sušenky nechte zchladnout a pak je slepujte vrstvičkou krému. Natřete ho i na hrany sušenek a ty pak obalte v kokosu.
Příprava: 100 min
Cena za 28 kusů: 200 Kč
No vypadá to celkem zajimavě, musim vyzkoušet. Ale to s tím koňakem nebo rumem? To je jako vážně potřeba?