Za oceánem je to hit a zcela oprávněně. Je to jablečná pochoutka.
Ingredience:
350 g hladké mouky
230 g studeného másla
2 lžíce cukru, špetka soli
6–8 lžic ledové vody
1 kg jablek
100 g třtinového cukru
1 lžička skořice, špetka mletého muškátu
2 lžíce mouky
1 lžička citronové šťávy
20 g másla
Postup:
Mouku, cukr promíchejte, přidejte máslo a udělejte drobenku. Přilijte ledovou vodu, vytvořte těsto, rozdělte na půlky a dejte vychladit.
Jablka nakrájejte, smíchejte s cukrem, kořením, moukou a citronovou šťávou.
Část těsta vyválejte do formy, naplňte jablky a poklaďte máslem. ν Druhou část těsta nakrájejte na proužky a vytvořte mřížku.Pečte 45 minut.
Zní to úžasně, jablka a skořice jsou neodolatelná kombinace. Hned si představím, jak krásně voní kuchyň při pečení!
Takový koláč bych si ráda udělala, kdo by nechtěl křehký dezert plný jablek a skořice? Vypadá to na ideální podzimní pochoutku.
Mňam, tenhle koláč zní fakt lákavě! Už jen ta představa máslového těsta a vonných jablek mi dělá chutě. Uložím si recept pro příští víkend!
Tak to vypadá skvěle, miluju jablka v jakékoli podobě! Určitě to vyzkouším s mojí rodinkou, ať ochutnáme něco nového.