Vychutnejte si dýňový koláč s kávou nebo čajem.
Suroviny:
1 dýně
sůl
hřebíček
1 lžička skořice
120 ml smetany ke šlehání
150 g třtinového cukru
200 g hladké mouky
50 ml vody
2 lžíce másla
150 ml šlehačky
3 vejce
Postup:
Mouku smíchejte s 20 g cukru a špetkou soli. Přidejte nakrájené máslo a vytvořte drobenku. Přilijte trochu vody a vypracujte těsto. Rozválejte ho a vystelte jím koláčovou formu.
Oloupanou dýni povařte doměkka a rozmixujte. Smíchejte vejce, smetanu, zbytek třtinového cukru, roztlučený hřebíček a skořici. Formu s těstem vyplňte vzniklou směsí a pečte na 190 °C 45 minut. Dozdobte šlehačkou.