Postupů na smaženici jsou desítky a my jsme pro vás vybrali ten, který provoní celý váš byt.
Ingredience: 2 větší hrsti očištěných hub, 1 cibule S 50 g špeku, 1 větší lžíce sádla, 2 stroužky česneku voda, 2 špetky pepře, ½ lžičky drceného kmínu, 2 vejce, sůl
Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a špek, přidáme k ní houby, které pokrájíme na kousky. Pozor, velice snadno se připalují, ale vždy postačí 2 až 3 lžíce vody, kterou můžeme přilévat opakovaně.
Směs dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut, až pak je osolíme, přidáme koření a prolisovaný česnek. Jako poslední přidáme vejce a za mírného promíchávání smažíme, dokud se vejce nesrazí a nemají požadovanou konzistenci. Smaženici podáváme s čerstvým chlebem nebo na topince.