Potřebujete:
600 g kuřecích vykostěných stehen – vrchní část
Marináda:
Grilovací koření na steak Vitana, 1 šalotku, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky bez lepku, 3 lžíce rýžového vína, 2 lžíce hnědého cukru, 1 lžíci limetkové šťávy, 1 lžíci arašídového oleje, bambusové grilovací jehly
Arašídová omáčka:
400 ml kokosového mléka, 1 hrnek nesolených arašídů, koření na čínu, sójová omáčka, 1 lžičku sezamového oleje, 1 lžíci hnědého cukru, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce oleje
Postup
Suroviny na marinádu rozmixujete do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíte na silnější proužky.
Ty napichujete a současně omotáváte okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřete olejem a vložíte do menšího pekáčku.
Přelijete marinádou a necháte několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřete od marinády a grilujete za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova.
Suroviny na omáčku rozmixujete a vzniklou pastu zahřejete – ale pozor, nevaříte! Hotové maso poté do omáčky namáčíte..