Ano, čtete správně! Není to náročný, ale spíše méně známý recept.
Ingredience
1 kg mletého hovězího masa, 100 g tvrdého sýru, 8 listů ledového salátu, 4 rajčata, 1 lžička rybízové marmelády, pár lístků bazalky či koriandru, sůl, pepř, 8 tortill
Postup
Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a dáme opéct na rozpálenou pánev bez tuku. Když maso pustí vlastní šťávu, oheň zmírníme a promícháváme asi ještě 15 minut, dokud není sypké. Ještě do horké směsi přidáme najemno nastrouhaný sýr, ale už se směsí nepracujeme.
Nakrájíme rajčata na dílky a dáme je do jiné pánve, podlijeme je vývarem nebo vodou, přidáme marmeládu a na mírném ohni je povaříme, dokud šťáva z nich nezhoustne. Nakonec smícháme s masovou směsí.
Na každou tortillu dáme list ledového salátu, na něj naneseme masovou směs, přidáme lístky bazalky nebo nasekaný koriandr na ozdobu, spojíme je párátkem a máme hotovo.
.