Nadýchaná piškotová roláda plněná jahodovým krémem je výborný dezert.
Suroviny
Na těsto – 6 vajec – 6 lžic polohrubé mouky – 6 lžic krupicového cukru – pečicí papír
Na krém – 240 g másla – 160 g moučkového cukru – 3 žloutky – 3 jahody + na ozdobení
Postup
1. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, do které po částech vmíchejte mouku. Připravené těsto rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 8 minut.
2. Horký plát překlopte na vlhkou utěrku. Opatrně stáhněte pečicí papír a pak jej pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.
3. Žloutky utřete s moučkovým cukrem a máslem. Pak vmíchejte rozmačkané jahody.
4. Rozvinutý plát potřete větší částí krému, sviňte do rolády a povrch potřete zbylým krémem a ozdobte jahodami. Dejte zatuhnout.