Suroviny:
1 svazek čerstvého koriandru
1 stroužek česneku
šťáva z jednoho citronu
1 cm dlouhý kus zázvoru
1 zelená chilli paprička
1 lžička třtinového cukru
100 g strouhaného kokosu
sůl
3 lžíce másla
800 g filetu z ryby
rýže jako příloha
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Koriandr, česnek, šťávu z citronu, zázvor a chilli rozmixujeme. Pak ke směsi přidáme cukr, kokos a sůl.
Utrhneme čtyři velké kusy alobalu, jemně je vymažeme máslem, doprostřed každého dáme dvě lžíce směsi na krustu a na ni pak jednu porci ryby.
Povrch pokryjeme zbylou směsí a kouskem másla, fólii zabalíme a dáme péct na plech potažený pečicím papírem. Ryba by mela být hotová za dvacet minut. Podáváme s rýží.
TIP: Balíček s rybou v alobalu si otevřete každý až na talíři – jedině tak si totiž budete moct naplno vychutnat její vůni.
K rybě můžete připravit jednoduchou omáčku z bílého jogurtu, pár kapek citronu a špetky soli..