Potřebujete:
Na těsto:
160 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g cukru krystal, 6 vajec, 160 g másla, 160 g kvalitní čokolády na vaření, sůl
Na polevu:
250 g kvalitní čokolády na vaření
Na potření:
1 sklenice meruňkové marmelády (domácí)
Postup:
Pokrájené změklé máslo ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a po částech ji zašlehejte do máslové pěny. Po jednom přidejte šest žloutků a zašlehejte je.
Z bílků, cukru krupice a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Ten opatrně spojte s čokoládovou pěnou. Pomalu zapracujte mouku, aby těsto nezřídlo. Těsto nalijte do pečlivě vymazané a vysypané formy. Pečte při 175 °C asi 45 minut.
Nechte vychladnout na mřížce. Prokrojte korpus a potřete džemem. Natřete marmeládou i vršek a boky korpusu.
Dejte na 20 minut do chladničky a mezitím ve vodní lázni rozpusťte polevu. Dort potřete polevou a nechte ztuhnout.