Jsou ideálním pokrmem k nedělnímu obědu, pokud nemáte moc času. I přesto chutnají skvěle.
Ingredience
800 g kuřecích řízků, 2 celá vejce, 1 lžička sladké červené papriky, ½ lžičky kari, olej ke smažení. 1 velký bílý jogurt, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka
Postup
Nejprve si připravíme marinádu. Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, koření, vejce a vše důkladně promícháme. Marinádu musíme nechat alespoň 15 minut rozležet. Maso nejdříve omyjeme a dobře vysušíme. Pak ho naporcujeme na řízky.
Aby lépe natáhly marinádu, je dobré je jemně naklepat. Z obou stran je lehce posolíme a vložíme je do marinády alespoň na hodinu, ale čím déle, tím lépe. Ideální je, pokud máme možnost je nechat uležet přes noc.
Před smažením je obalujeme ve strouhance a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Dozlatova osmažené řízečky podáváme třeba se šťouchanými brambory.