Umí být léčivá i nebezpečná zároveň. Protože obsahuje kyselinu šťavelovou, je třeba s ní umět zacházet. Dokáže zrychlit metabolismus a tím podpořit hubnutí. Kromě toho také čistí organismus.
Rebarboru si můžete vypěstovat nebo koupit většinou pouze od poloviny května do poloviny června. Při její konzumaci však nezapomínejte na to, že se konzumují pouze řapíky, nikoli listy.
Vypěstujte si sami
Tuto rostlinu si můžete vypěstovat sami doma. Stačí, když bude mít dostatečné množství živin a vlhko. Také by neměla růst na přímém slunci, ale ve stínu nebo v polostínu.
Pokud ji budete chtít zachovat i přes zimu, je zapotřebí kořeny zahrnout dostatečnou vrstvou hlíny, aby zcela nepromrzly.
Rebarborová limonáda
Z rebarbory se nejčastěji dělají koláče, ale výborná je i limonáda. Připravte si řapíky rebarbory, dvě lžíce třtinového cukru, půl sáčku vanilkového cukru, kůru z jednoho citrónu a meduňku. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, rebarboru, citronovou kůru a vařte deset minut. Nakonec přidejte meduňku. Odstavte a nechte vychladnout.