Potřebujete:
350 g chřestu, 4 vejce (syrová či natvrdo, 700 ml zeleninového vývaru, 3 hrsti špenátu, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 3 lžíce másla, sůl, pepř
Postup
1. Z chřestu odstraňte ztvrdlé konce. Odřízněte 10 cm špičky. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a špičky opékejte doměkka. Vyjměte je a uchovejte v teple.
2. Šalotku pečte 5 minut. Přidejte chřest a smažte dalších 10 minut. Po česneku pak vložte špenát.
3. Zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak rozmixujte. 4 Uvařená vejce krájejte na čtvrtiny. Nebo připravte pošírovaná vejce. Uvařte litr vody s 2 lžícemi octa a špetkou soli.
Vejce vyklepněte do sběračky a tu ponořte do víru. Vařte 3 minuty a vyjměte. .