Často se stává, že když očekávané teplo a slunce konečně porazí mrazivé počasí, tak místo očekávané vlny nového nadšení a energie přijde únava a pasivita. Jak tohle období překonat?
Místo akčního začátku jara trpíte nespavostí, žaludečními problémy, bolestmi kloubů a lehce depresivními stavy? Není se čemu divit, jak se mění počasí, tak vaše tělo prochází proměnou a je potřeba tomu přizpůsobit životní styl.
V tomhle případě se vyplatí inspirovat předky, kteří projevy jarní únavy znali také. Dejte si pauzu s těžkými jídly, které vám pomáhaly během zimního období. Ne nadarmo začíná po zimě masopust.
Vsaďte na zelenou
„V boji proti jarní únavě využijte to, co vám příroda nabízí. Nejlepší je přidat do salátů čerstvé listy pampelišky, kopřivy, popence, potočnice nebo květy sedmikrásek.
Bylinky jsou bohaté na vitaminy, minerály, stopové prvky a také chlorofyl.Ten detoxikuje tělo a má protizánětlivé účinky. Pampelišku i kopřivu navíc můžete využít i do pomazánek či polévek,“ radí Magda Čermáková, nutriční expertka.
Proti jarní únavě se také vyplatí zvýšit dávku vitaminu C. A co je důležité – poslouchejte své tělo a nevrhejte se do náročných aktivit, pokud se na ně necítíte.