Voňavý medovník se skvěle hodí k odpolední kávě. Smlsne si na něm celá rodina.
Suroviny
Na těsto – 3 vejce – 300 g pískového cukru – 250 g másla – 3 lžíce medu – 1 lžička jedlé sody – 400 g hladké mouky
Na krém – 1 Salko – 500 g másla – 400 g zakysané smetany – 1 lžíce moučkového cukru – 1 lžička skořice
Postup
1. Vejce, cukr, máslo, med, sodu a mouku dejte do mísy a ve vodní lázni míchejte, dokud hmota nezkaramelizuje. Hotovou hmotu rozetřete do čtverce na pečicí papír. Udělejte pět placek a každou zvlášť pečte při 180 °C asi 7 minut.
2. Máslo ušlehejte se Salkem. Zakysané smetany prošlehejte s cukrem a skořicí.
3. Vychladlé placky ořežte do stejně velkých čtverců. První placku natřete krémem, přiklopte další plackou, a tu namažte směsí ze zakysané smetany.Opakujte až k poslední placce.
4. Celý medovník potřete krémem a zasypte rozdrcenými odřezky korpusu. Nechte odležet v lednici přes noc.