Voňavé špízy z hovězího masa říznuté lahodnou cuketou a šťavnatými rajčaty chutnají fantasticky.
Suroviny na 4 porce – 400 g hovězího masa (plec) – 10 cherry rajčat – 1 mladá cuketa – 2 cibule – 4 plátky anglické slaniny – worcestrová omáčka – 3 lžíce slunečnicového oleje – sůl, pepř – mletá sladká paprika – 1 stroužek česneku
Postup
1. Nejprve si připravte maso. Omyjte ho, osušte a nakrájejte na menší kostky. Slaninu také nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Cuketu dobře očistěte a nakrájejte na kostky. Cherry rajčata omyjte a osušte.
2. Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte všechny připravené ingredience.
3. Olej nalijte do misky. Přidejte prolisovaný česnek, trošku worcestrové omáčky, špetku mleté papriky, osolte a jemně opepřete. Špízy potřete vzniklou marinádou a dejte na půl hodiny do ledničky odležet.
4. Špízy dobře opečte na rozehřátém grilu ze všech stran. Servírujte s omáčkami nebo bazalkovým pestem a pečivem.