Dobře připravená masová směs je základ, zpestření špízů je na vaší fantazii, grilování nechte na těch nejlepších a pak si pochutnáte naprosto všichni.
Ingredience:
600 g mletého zadního hovězího
3 lžíce mléka
2 lžíce rajského protlaku
1 cibule
1 lžička mletého římského kmínu
chilli koření
sezamová semínka
sůl
Postup:
Hovězí maso dáme do mísy, uděláme do něj dolík, do které ho dáme mléko. Když se vpije do masa, vmícháme do něj rajský protlak.
Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme ji do masa, společně s římským kmínem. Přidáme sůl a chilli koření a vše promícháme.
Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama menší kuličky, napícháme je na kovové jehly. Špízy grilujeme pozvolna. Chvilku před tím, než jsou hotové, je ještě posypeme sezamovými semínky.