Grilované krevety jsou vynikajícím pokrmem. Nejpodstatnější však je, aby byly čerstvé, protože jen na takových si můžete skutečně pochutnat.
Ingredience:
30 ks předvařených krevet i s ocáskem
3 stroužky česneku
hrst nasekané petrželky
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř
Postup:
Krevety opláchneme, dobře osu šíme a napícháme je po 3 kusech, pokud budou větší, na předem namočené bambusové špejle.
V misce si připravíme marinádu. Do oleje přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek a petrželku, lehce osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
Krevety potřeme marinádou a necháme hodinu v chladu. Vkládáme je pouze na dobře rozpálený gril a grilujeme dozlatova a ihned je podáváme. Jako přílohu doporučujeme pečivo a různé dipy nebo studené omáčky.