Rýžový salát s křupavou cizrnou a šťavnatou brokolicí chutná fantasticky a navíc je plný vitaminů.
Suroviny na 4 porce – 200 g cizrny z plechovky – 1 lžíce olivového oleje – ½ lžičky kari koření – ½ lžičky sušeného česneku – ½ lžičky sušeného tymiánu – sůl, pepř – 1 hrnek divoké rýže – 1 brokolice – ½ citronu – 2 hrsti mandlí
Postup
1. Divokou rýži propláchněte a dejte vařit podle návodu na obalu. Pak sceďte.
2. Cizrnu nasypte do mísy a smíchejte s jednou lžící olivového oleje, kari kořením, sušeným česnekem a tymiánem a solí a pepřem. Takto marinované vhoďte do pánve a opékejte na mírném plameni.
3. Přidejte omytou brokolici rozebranou na růžičky a vše opékejte za občasného míchání asi 10 minut. Nakonec zastříkněte citronovou šťávou. Na jiné pánvi opražte nasucho mandle.
4. Uvařenou rýži přidejte k cizrnové směsi na pánvi a zlehka promíchejte. Nakonec vmíchejte opražené mandle. Naservírujte do misek a podávejte.