Suroviny:
600 g hovězích kostí
2 mrkve
1 petržel
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 cibule
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
2 lžíce strouhanky
1 lžíce nasekané petržele
sůl
pepř
150 g těstovin ve tvaru mušle
Postup:
Hovězí kosti společně s mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením vložte do velkého hrnce a zalijte je studenou vodou. Na nízkém plameni je přiveďte k varu, a jakmile se na povrchu začne tvořit pěna, odeberte ji a vyhoďte.
Asi po 3 hodinách vývar přeceďte a osolte ho. Mleté vepřové maso smíchejte s vejcem, nasekanou petrželí, strouhankou, solí a pepřem.
Pokud nerada ochutnáváte syrové maso, vytvořte z něj malou kuličku a osmažte ji na trošce oleje na pánvi. Z masa vytvářejte namočenýma rukama drobné kuličky a rozložte je na velký tác.
V hrnci přiveďte k varu připravený vývar a vhoďte do něj připravené knedlíčky. Asi po 5 minutách přidejte velké těstoviny ve tvaru mušlí a vařte je doměkka.
Hotovou polévku rozdělte do talířů a každou porci posypejte trochou najemno nastrouhaného parmazánu.
Tip!
Těstoviny můžete naplnit masovou směsí.
Vypadá to skvěle! Zajímalo by mě, jak by to chutnalo s rýžovými nudlemi místo těstovin.
Já si to vyzkouším o víkendu. Snad se mi povede ty knedlíčky, moc se mi to líbí!
Hovězí vývar miluju, vždycky mě zahřeje na duši. Jen to dlouhý vaření, to je výzva!