Plněná vejce jsou vděčným pokrmem, který ocení všichni. Servírujte je s opečeným toustovým chlebem nebo opečenou křupavou bagetkou.
Ingredience:
6 vajec
2–3 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička kari koření
sůl
pepř
řeřicha nebo pažitka na ozdobu
Postup:
Vejce uvařte natvrdo. Trvá to zhruba 10 minut. Následně je prudce zchlaďte ve studené, až ledové vodě, aby se dál nevařila a šla dobře oloupat.
Nechte je vychladnout a opatrně odstraňte skořápku. A jak se budou loupat ještě snadněji? Přidejte do vroucí vody, ve které vejce vaříte, dvě lžíce obyčejného octa.
Podélně vejce rozkrojte a žloutky vydlabejte zvlášť do misky.
Žloutky rozmačkejte vidličkou, přidejte majonézu, dijonskou hořčici, kari koření, sůl a pepř podle vlastní chuti.
Vyšlehejte vejce s dalšími ingrediencemi do jemného krému a přendejte ho do cukrářského sáčku. Konec odstřihněte.
Krémem naplňte připravené bílky a ozdobte řeřichou nebo pažitkou.