Mořské plody jsou neodmyslitelnou součástí středomořské kuchyně. Ale my si je tentokrát připravíme na asijský způsob, se sójovou a rybí omáčkou.
Ingredience:
250 g krevet
250 g mražených kalamárových kroužků (nebo jiných mražených mořských plodů)
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku
1–2 červené chilli papričky
400 g vařené rýže
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
šťáva z ½ limety
koriandr
sůl, pepř
Postup:
V hluboké pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm na plátky nakrájený česnek a čerstvé chilli.
Přidejte kalamáry, zprudka zhruba asi 2 minuty restujte; pak navrch nasypejte krevety, zamíchejte dohromady a restujte další 2–3 minuty, dokud nebudou krásně růžové.
Vmíchejte uvařenou rýži, promíchejte a krátce prohřejte.
Přilijte sójovou a rybí omáčku, promíchejte, dochuťte solí a pepřem podle svých preferencí.
Nakonec do všeho vmíchejte limetovou šťávu.
Podávejte posypané čerstvým koriandrem nebo jinou bylinkou, kterou máte rádi..
Přijde mi super, že se články věnujou i takovým chuťovejm experimentům! Mořský plody mě vždy fascinovaly.
Recept vypadá skvěle a kombinace chutí musí být úžasná! Určitě to vyzkouším při nadcházející rodinné večeři.
Tak tohle musim zkusit. Miluju středomořskou kuchyni a ty mořský plody v ní fakt nemaj chybu.
Wow, to vypadá fakt dobře! Nikdy bych si nepomyslela, že mořské plody šly tak dobře s asijskou kuchyní.