Kachna na pomerančích je mimořádně opulentní a přitom chuťově malinko odlehčenější varianta tradiční svatomartinské pečínky.
Ingredience:
● 1 kachna (2–2,5 kg)
● 2 pomeranče
● 2 lžíce medu
● 1 lžíce sójové omáčky
● sůl
● pepř
● tymián
Postup:
Kachnu omyjte, osolte a opepřete. Pomeranče nakrájejte na plátky a vložte do břicha kachny. Med smíchejte se sójovou omáčkou a kachnu jím po celou dobu pečení důkladně potírejte.
Pečte při 180 °C přibližně 120 minut. Jako přílohu podávejte brambory pečené s bylinkami, ale výtečně vám kachna na pomerančích bude chutnat také s bramborovým knedlíkem.
Příprava: 2,5 hod
Cena: 400 Kč
Kachna na pomerančích je skvělý tip na netradiční obměnu klasické svatomartinské kachny. Přidání medu se sojovou omáčkou zní jako perfektní sladko-slaná kombinace. Určitě vyzkouším!
Tohle vypadá úžasně, určitě to zkusím po tréninku! 🙂 Kachna na pomerančích, to musí být boží chuť. Díky za tip!
Já kachnu moc miluju, ale tohle na pomerančích jsem ještě nezkoušela. Určitě to vyzkouším, zní to fakt zajímavě! Tymián doma mám, takže super.