Lokše jsou tradiční, na Slovensku i na jižní Moravě připravované bramborové placky, které skvěle doplní svatomartinské hody.
Ingredience:
● 500 g brambor
● 200 g hladké mouky
● 1 lžička soli
● 2 lžíce sádla
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte s moukou a solí, vypracujte hladké těsto. Rozdělte na malé kousky, každou část rozválejte na tenkou placku. Na pánvi rozehřejte sádlo a placky opečte z obou stran dozlatova. Podávejte teplé, ideálně s husou či kachnou.
Příprava: 60 min
Cena: 70 Kč
Recept vypadá opravdu jednoduše a chutně. Mohly by být dobré i jako příloha k jiným jídlům, ne jen husí.
Tyto lokše jsou skvělý nápad na podzimní jídlo. Myslím, že se k tomu bude skvěle hodit i nějaká sezónní zelenina.
To vypadá moc dobře! Musím to vyzkoušet, až budu mít trochu volného času v práci. Díky za recept!