Husa na červeném víně je delikátní varianta, která přidá svatomartinské hostině na luxusu.
Ingredience:
● 1 husa (2–3 kg)
● 500 ml červeného vína
● 2 cibule
● 2 mrkve
● 2 stroužky česneku
● 1 lžíce tymiánu
● sůl
● pepř
● 500 ml vody
Postup:
Husu omyjte, osolte a opepřete. Cibuli, mrkev a česnek nakrájejte na proužky a poduste zvlášť na pánvi. Přidejte víno, tymián a vodu, přiveďte k varu a nálev o čtvrtinu zredukujte.
Husu vložte do pekáče, přelijte tímto nálevem a pečte při 180 °C přibližně 280 minut, prostě až bude vypečená dozlatova, a občas přitom podlévejte. Podávejte s bramborem.
Příprava: 3,5 hod
Cena: 650 Kč
Recept vypadá úžasně, mám ráda netradiční úpravy klasických jídel. Mít doma takovou husu na svátečním stole musí být paráda!
Husa na červeném víně zní jako skvělý pokrm pro svatomartinskou hostinu. Miluju vaření s červeným vínem, skvěle podtrhne chuť masa. Ráda bych to ochutnala!
Tohle vypadá fakt dobře! Určitě ten recept zkusím, i když na pečení husy nemám moc zkušeností. Jen se bojím, abych to zvládla s tou omáčkou.