Bábovka obarvená červenou řepou a ozdobená polevou promění váš sváteční stůl v kouzelný.
Potřebujete:
✿ 300 g špaldové polohrubé mouky
✿ 1 lžíci kakaa
✿ 1 lžičku jedlé sody
✿ 1 lžičku soli
✿ 160 g oleje
✿ 110 g másla
✿ 400 g cukru
✿ 2 vejce
✿ 240 ml podmáslí
✿ 2 lžičky vanilkového extraktu
✿ 1 lžičku bílého octa
✿ 2 lžíce barviva z červené řepy
✿ 1 bílou čokoládovou polevu
1. Smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. V jiné míse prošlehejte olej, máslo a cukr. Do směsi zašlehejte vejce, podmáslí, vanilkový extrakt a ocet. Důkladně promíchejte se směsí suchých ingrediencí. Nakonec do těsta vmíchejte barvivo.
2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte v troubě při 175 °C asi 45–55 minut. Pak nechte bábovku asi 10 minut odpočinout, vyklopte ji na mřížku a nechte vychladnout.
3. Připravte polevu podle návodu na obalu a polijte jí bábovku.
Špaldová bábovka red velvet je skvělý příklad propojení zdravější varianty s klasickým dezertem. Určitě se stane hvězdou mého víkendového pečení.
Jako manažerka nemám moc času na pečení, ale tohle zní fakt super. Doufám, že se mi povede ta správná červená barva!
Takhle krásně červenou bábovku bych si přála zkusit upéct pro naší školu. Děti by z ní byly nadšený!