Tradiční chuť vláčných kynutých buchet v novém bio kabátě vás dostane.
Potřebujete:
✿ 500 g bio hladké špaldové mouky
✿ 220 ml mléka
✿ 90 g cukru krupice
✿ 10 g vanilkového cukru
✿ 75 g másla
✿ 2 vejce
✿ 20 g droždí
✿ 1 lžíci citronové kůry
✿ špetku soli
✿ máslo
Náplň:
✿ 300 g švestkových bio povidel
✿ rum
1. Promíchejte mouku, cukry a sůl. Uprostřed udělejte důlek, vlijte mléko, rozdrobte droždí a rozmíchejte s částí mouky na kašičku. Zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Hněťte až vznikne pružné těsto.
2. Zakryjte a nechte kynout cca 90 minut. Povidla zřeďte trochou rumu. Těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce. Do nich dejte trochu náplně a vytvarujte buchty.
3. Buchty vyskládejte do máslem vymazaného pekáče a potřete je rozpuštěným máslem. Pečte při 180 °C cca 30 minut dozlatova.
Moc hezký recept! Vždycky jsem chtěla vyzkoušet péct se špaldovou moukou a tohle vypadá jako skvělá příležitost.
Tyjo, to zní moc dobře! Špaldová mouka fakt není špatná, určitě to zkusím. Díky za tip!