Suroviny:
2 kuřecí stehna
1 cibule
1 mrkev
100 g rýže
1 vejce
1 citron
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř
Postup:
Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce, přidejte rozkrojenou cibuli a na větší kusy nakrájenou mrkev. Vše zalijte 1 litrem studené vody a na středním plameni pomalu přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou a nechte probublávat asi hodinu.
V průběhu vaření odebírejte vzniklou pěnu lžící. Hotový vývar přeceďte do jiného hrnce, vsypte do něho rýži, osolte, opepřete a vařte, dokud rýže zcela nezměkne.
Mezitím z uvařených stehen oberte maso a odložte ho prozatím stranou. Vejce pokojové teploty společně s citronovou šťávou vyšlehejte do světlé pěny a do té po troškách přidávejte vývar.
Jakmile je rýže uvařená, stáhněte polévku z plotny a přilijte do ní trochu studené vody, aby se ochladila.
Na závěr do ní přilijte vaječnou směs a polévku ještě asi pět minut za stálého míchání povařte. Nalijte ji do talířů, přidejte kousky kuřecího masa a ozdobte nasekanými bylinkami.
Tip!
Do vývaru zkuste přidat také trochu citronové kůry.
Tak ten kuřecí vývar na řecký způsob mi nejde z hlavy! Rýže a vejce jsou v něm super nápad.
Tohle vypadá fakt zajímavě! Miluju jakoukoliv polévku, která má citrón! A ten kopr a pažitka, to je bomba kombinace.
Recept zní skvěle, určitě ho zkusím. Hezky kombinuje klasický kuřecí vývar s řeckými ingrediencemi. Ráda zkouším nové chutě.
Wow, o tomhle receptu jsem slyšela poprvé! A zní to fakt dobře. Zkusím ho udělat a uvidim, jestli bude chutnat i našim děckám.