Suroviny:
125 ml vody
125 ml plnotučného mléka
špetka soli
115 g másla
5 vajec
140 g hladké mouky
Na cukrové těsto – craquelin:
80 g másla
90 g třtinového cukru
90 g hladké mouky
Krém:
125 g krémového sýra
100 ml smetany ke šlehání
20 g vanilkového cukru
Postup:
Troubu rozpalte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, na který obkreslete pomocí kulatého vykrajovátka zhruba 3,5cm kolečka (nechte mezi jednotlivými kolečky zhruba 4 cm místa).
Pečicí papír dejte obkreslenými kolečky dolů. Nejprve připravte cukrové těsto. Máslo, cukr a mouku dejte do misky a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a dejte na 15 minut do lednice.
Poté připravte odpalované těsto. Do hrnce dejte mléko, vodu, máslo a špetku soli. Přiveďte k varu a poté odstavte.
Do hrnce vsypte všechnu mouku a vše promíchejte tak, aby nebyla mouka vidět, poté vraťte na plotnu a začněte odpalovat. Těsto se musí odlepovat od stěn hrnce a musí tvořit jednu hmotu.
Odpalované těsto dejte do mísy od kuchyňského robota (pokud nemáte, tak do mísy a vezměte si ruční šlehač) a začněte na pomalé otáčky prošlehávat – rychleji vystydne.
Asi po asi 3 minutách zrychlete otáčky a začněte postupně přilévat rozšlehaná vejce. Těsto se po zašlehání vajíček hezky táhne.
Vytáhněte z lednice cukrové těsto, položte je mezi dva pečicí papíry a vyválejte na zhruba 2mm plát. Poté dejte znovu na 10 minut do lednice.
Odpalované těsto dejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na připravený plech ho nastříkejte. Z lednice vytáhněte rozválené cukrové těsto a pomocí vykrajovátka vykrájejte kolečka a ta pokládejte na odpalované těsto, které už máte připravené na plechu.
Pečte 3 minuty na 200 °C, poté stáhněte na 180 °C a pečte dalších 20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout. Craquelin rozřízněte, naplňte vyšlehaným krémovým sýrem se šlehačkou a vanilkovým cukrem.